vækning

Philips har lavet et vækkeur med lys og fulgesang, som efterligner solopgang og solnedgang, for mere naturlig søvn. Vi har taget den med i seng for at prøve den af.

Jeg har længe haft problemer med at sove, og i min søgen efter løsninger, fandt jeg ud af at det faktisk er et problem utrolig mange men­nesker har, i længere eller kortere perioder i deres liv. Jeg har også fundet frem til, at jeg sover bedre, tungere og længere, når jeg falder i søvn rigtig trygt og afslappet.

Da jeg opdagede wake up lyset, tænkte jeg, at det må være det skønneste at vågne til solopgang og fuglesang.

Og ja, den er lige så dejlig at blive vækket til, som man kan forestille sig. Selv børnene kommer ind om mor­genen, og hopper under dynen hos mig, for at ligge klar til når sol­opgangen og fuglesangen be­gynd­er. Der er 5 forskellige lyde, så vi skifter lidt imellem Fuglesang, fugle i skoven, zen-have, blidt klaver og havlyde.

Jeg opdagede også at lampen kan simulere solnedgang når man skal sove. Den funktion er jeg blevet rigtig glad for. Solnedgangen indstilles til at tage 30, 45 eller 60 minutter, så der er god tid til at læse en bog eller elske med sin mand inden man langsomt bliver mere og mere træt, som lyset bliver rødere og svagere - og tilsidst slukker helt.

Om man vågner til det eller allerede er vågen og bare ligger og langsomt får øjnene op, så er det en meget mere naturlig og rar måde, i stedet for det høje dytteri man er vant til fra et vækkeur.

Jeg kan tydeligt mærke en forskel, en ro og en afslappethed, som giver bedre humør og en bedre start på dagen.

Wake up light fra Philips kan købes her.

Testet af Siv Skov
Bolig.IN #3 Børnenes eget legetræ 12 tips til at få styr på rodet
Minihuset af genbrugsmaterialer #VANLIFE: moderne minimalisme Fra bylejlighed til bofællesskab Vanlife: Solceller Sådan passer du på din stegepande Bolig.IN #2 Kalabas fra mit bryllup i Tanzania Stilrent og lækkert: moderne badeværelse BOG: Tag naturen med hjem Soveværelse: Sommer / Vinter Det bæredygtige Eventyrhus Upcycled Picknick på taget Drivtømmer Cacoon: tipi-gyngen til inde og ude Rie Jul og familien valgte spanien