Maj Lyck Nielsen
og hendes familie
tog springet:

Flyttede fra
bylejlighed til
bofællesskab
på landet.

I sommeren 2013 tog vi et stort spring og flyttede 100 km væk fra København. Til vandkantsdanmark. Det valg tegner til, at blive et af de bedste i vores liv.

Vi sad med en lejlighed, der var købt i de "glade" dage, og som nu slet ikke længere var det samme værd. Det betød, at vi var stavnsbundet i en toværelses lejlighed - med 3 børn vel og mærket. Jeg er kendt for at være meget tålmodig, men her kom tålmodigheden gevaldigt på prøve.

Vi ville gerne finde en bolig med god plads til os alle. Vi er dog begge skabt sådan, at vi ikke er vilde med at leve et liv, hvor vi skal knokle som lønslaver og betale en høj pris i form af stress og manglende tid til venner, familie og interesser.

Under min første barsel var jeg ved at tude hver gang jeg så "Bonderøven" fordi jeg ikke havde lyst til at sende mit barn i institution, og hellere ville leve et roligt liv derhjemme. Det er jeg dog kommet              

”Vi har fået et stort og lækkert hus. Det er billigt, og selvom vi gerne vil arbejde, er vi ikke afhængige af det.”

Før: lejligheden i Byen

Nu: plads i rolige omgivelser

mig over, skal lige siges. For det første er jeg ikke nogen Bonderøv - ihvertfald ikke på den fede måde. For det andet har jeg det virkeligt fint med at sende mit barn i børnehave... Han elsker det, og for mig betyder det dejlige fritimer til at lave andet, der også interesserer mig. Ambitiøs er jeg nemlig også.

Et mål for mig er at få mine interesser og mit arbejdsliv forenet på en måde, så jeg kan kon­centrere mig om at lave det jeg elsker, uden at det føles som hårdt arbejde. Jeg har endnu ikke knækket koden til, hvordan jeg skal gøre det. Men jeg har flere ideer til projekter, jeg gerne vil starte op.

Det at flytte herop til Odden, er et vigtigt skridt på vejen, for stedet er fuld af muligheder for at skabe en spændende levevej.

Omgivelserne her er roligere. Der er færre børn i institutionen, hvilket vi kan mærke er til stor glæde for Villas. Vi har på rekordtid fået et nyt socialt netværk, og ikke mindst er her virkeligt smukt. Selvom jeg aldrig havde troet det, kan man altså              

tydeligt mærke en positiv forskel på ikke at være påvirket på samme måde af larm og bilos som i København.

Hvorfor bofællesskab? Jeg er på mange måder et socialt væsen. Alligevel var jeg havnet i et hul, hvor                     

jeg tog på arbejde hver dag, kom hjem og passede børn og lejlighed, for til sidst at falde omkuld på sofaen kl. 20. En sen aften vågnede jeg op på sofaen og begyndte at græde, fordi jeg havde sovet min aften væk - igen! Hvor var mit liv blevet af?

De fleste af mine vennekontakter fra de yngre dage med det glade byliv var gledet ud. Jeg sås stadig med nogle veninder på cafe, men mit sociale liv var adskilt fra min familie.

Et bofællesskab virkede som en god løsning på, at forene et socialt liv med familielivet. Jeg kunne godt se mig selv sidde med et glas koldt hvidvin i hånden og hygge mig i godt selskab, mens mine unger drønede rundt i haven med lege­kam­merater.

Udover det sociale er både Jesper og jeg af en sådan støbning, at vi lettest får udrettet ting, når vi er sammen med andre om det. Derfor virkede bofællesskab som en god løsning for os.

Så nu bor vi her...
Med masser af lys, plads,
frihed og havluft.

Hvorfor landet? Selvfølgelig ville vi også kunne skabe et godt liv i byen. Men nu var vi klar til at prøve kræfter med noget nyt. Tanken om måske at kunne være selvforsynende med grøntsager og kød, så man ved, hvad det er man putter i munden. Lyden af kaglende høns er noget af det hyggeligste jeg ved. Men økonomien, pladsen, friheden og det sociale ved et bofællesskab var også vigtigt for os.

Så nu bor vi her. På Brokbjerggård på Sjællands Odde. Med masser af lys, plads, frihed og havluft.

Vi har fået nye venner, både lokale odboere og nytilflyttede familier fra København lige som os selv.

Og vores "gamle" venner... dem ser vi mere end nogensinde. Faktisk har vi fået genetableret kontakt til venner, som vi ikke har set i flere år. Måske fordi vi nu er glade for at invitere gæster hjem i vores skønne omgivelser. Når man bor et skønt sted på landet, kommer folk gerne på besøg - også selvom de skal køre 1½ time i bil.

Følg Maj og familien på deres blog: Fra By til Land.

Mit liv er blevet rigere SUSY GRUNDAHL: Mit hjem og min arbejdsplads smelter sammen Rie Jul og familien valgte spanien
BØGER: Hjem efter mit hjerte & ELSK DIT HJEM 12 tips til at få styr på rodet Kalabas fra mit bryllup i Tanzania Vanlife: Solceller Bolig.IN #2 INSPIRATION: Vandfald badeværelse Min farmors gamle stol Marie Fogt Falkenberg om Personlig indretning Smart opbevaring Det bæredygtige Eventyrhus 10 tips til personlig indretning Bolig.IN #3 Hyggekrog af euro-paller #VANLIFE: moderne minimalisme Familien Harteau bor på landevejen Inspiration: PICNIC