Det bæredygtige
Eventyrhus

Simon Dale er ikke
arkitekt, og måske
netop derfor har han
bygget dette unikke
hus til sin familie, på
sine egne præmisser,
ud af hvad han kunne
finde i naturen og af
genbrugsmaterialer.

Når Simon som så ofte bliver spurgt: ”Hvorfor bygger du hus på denne måde?” svarer han: ”Det er sjovt. At leve sit eget liv, på sin egen måde er givende. At gå efter vores drømme holder vores sjæl i live.”

Simon forklarer: Vores samfund er til en stor del afhængig af tilgængeligheden af stigende mængder af fossil energi. Det har bragt os til det punkt, hvor vores planet er i økologisk katastrofe. Vi har ikke nogen levedygtig alternativ energikilde, og intet andet valg end at reducere vores energiforbrug. Jo hurtigere vi kan begyndt denne ændring, jo bedre.

For at vores energiforbrug skal mindskes, skal vi reducere forbruget og dramatisk øge produktiviteten i vores land. Dette vil kræve udvikling af infrastruktur og færdigheder til de lokalt selvhjulpne.

Fotos: Simon Dale

Det tog 4 måneder
fra vi startede til
vi flyttede ind,
og har kostet
ca. 27.000 kr.

Den enkleste og mest bæredygtige løsning indebærer små permakulturer centreret omkring individuelle eller små grupper af boliger. Der er en betydelig og voksende energi, til at begynde at gennemføre disse udviklinger. Denne begejstring kommer fra en kombination af intellektuel bekymring og medfødt lyst til at leve tættere på naturen. Den største hindring er adgangen til jord.

Prisen på jord med byggetilladelse står ikke mål med indtægterne fra at leve på denne måde. Dette vil ændre sig, men disse projekter har brug for tid til at udvikle sig. Vi har gjort det. Så det kan lade sig gøre - men det er langt fra mange som gør det. Hvis man kunne give folk adgang til jord, folk der ønsker at lever på denne måde, så ville man gøre reelle fremskridt i retning af et bæredygtigt samfund.

”At gå efter vores drømme
holder vores sjæl i live..”

Huset som jeg har bygget til vores familie i Wales, blev bygget af mig og min svigerfar med hjælp fra forbipasserende og besøge fra venner. Det tog 4 måneder fra vi startede til vi flyttede ind. Jeg anslår at det har taget 1000-1500 mandetimer at bygge og kostet omkring 27.000 kr i materialer.

Simon Dale's rundhus åbner virkelig op for muligheden om at skabe sit eget hjem, på sin helt egen måde.

Der er mere om eventyrhuset på Simondale.net?

Bolig.IN #2 #VANLIFE: moderne minimalisme Minihuset af genbrugsmaterialer
Upcycled 'Tarzan' kastede en terning: nu flytter han til Ecuador Vanlife: Godt GREJ Kalabas fra mit bryllup i Tanzania Picknick i stuen Rie Jul og familien valgte spanien Svømmepøl i en Containter Nyt gulv med Gulvvarme på 1 dag Supermoderne Containterhuse BOG: Christiania interiør Bolig.IN #3 Den Levende bademåtte Mit liv er blevet rigere Fra bylejlighed til bofællesskab Vanlife: Solceller 12 tips til at få styr på rodet