Tips til
personlig
indretning

Af Heidi Hallingstad Cousin
1

Hvad kan I lide?

Hvad kan du og resten af din familie lide. Hvad er jeres yndlingsfarver, hvilke møbler kan I godt lide og hvad vil I absolut ikke have ind i jeres hjem. Lav en lang ønskeseddel og prøv at plukke de vigtigste punkter ud fra den – det kan fungere som den røde tråd og jeres indretning. Prøv at finde en ”gylden middelvej” hvor alles smag og ønsker bliver tilgodeset på en eller anden måde.
2

Hvad er jeres behov?

Tænk over de behov I har som familie, og indret efter det. Småbørnsfamilier har helt andre behov end teenagefamilier eller for den sags skyld familier uden børn. – f.eks. opbevaring, tumleplads, arbejdsplads i stuen, spillerum osv.
3

”Love what you have”.

Du behøver ikke nødvendigvis at investere i så meget nyt, for at dit hjem skal blive lidt mere personligt indrettet – ”Love what you have”! Kig med nye øjne på de ting du har i dit hjem – kan de bruges på andre måder? Er der møbler som kan friskes op med maling eller tapet?
4

Udstil familiens interesser.

Hvad er dine og din families interesser? Lad dette afspejles i jeres hjem i form af billeder, udstyr osv. Lad golfkøllerne stå fremme eller hæng drengenes skateboard på væggen!
5

Personlige minder.

Brug personlige minder – billeder, souvenirs, børnetegninger osv. – saml dem i små stilleben eller collager.

Personlig indretning

6

Brug dine yndlingsfarver.

Brug dine yndlingsfarver – kan du lide farver, så brug dem – kan du ikke, så lad endelig være med at bruge dem, selv om trenden siger noget andet. Lad gerne én farve eller farveskala gå igen i hele huset – det skaber helhed og visuel ro.
7

Genbrug.

Tag en tur i genbrugsbutikken eller på loppemarked og kig efter barndomsminder eller bare små finurlige ting som kan give det sidste prik over i’et i dit hjem – overdriv dog ikke…
8

Kunst og statements.

Brug kunst og statements på dine vægge. Kunst kan være så mangt – dyre malerier og tryk, plakater eller bare noget du selv har lavet. Find noget som du kan lide og som du synes afspejler dig og din familie. Der findes også et bredt udvalg af plakater med statements – find nogle som du synes passer for dig og din familie. Eller skriv/mal tekst direkte på væggen, eller ved hjælp af bogstaver – hvad med at skrive yndlingscitatet eller dit motto på væggen? Eller hvad med familiens navne?

Personlig indretning

9

Kvalitet og ikke kvantitet.

Kvalitet fremfor kvantitet – en personlig stil ændrer sig selvfølgelig med årene – både smag og behov ændrer sig. Så lad indretningen af dit hjem være dynamisk og invester i kvalitet som kan bruges på mange måder alt efter som behovene ændrer sig.
10

Brug kontraster.

Brug kontraster både når der gælder farver og stilarter. Vær ikke bange for at ting ikke ”passer sammen” – dit hjem skal selvfølgelig ikke være en ”rodebutik”, men at der er stilbrud gør den bare mere personlig og til dit ”eget”.
Heidi Hallingstad Cousin er boligstylist hallingstad.dk?
Mal på væggen Bolig.IN #2 Marie Fogt Falkenberg om Personlig indretning
Inspiration FRA NATUREN Hyggekrog af euro-paller BØGER: Hjem efter mit hjerte & ELSK DIT HJEM BOG: Tag naturen med hjem Nyt gulv med Gulvvarme på 1 dag SUSY GRUNDAHL: Mit hjem og min arbejdsplads smelter sammen Vanlife: Solceller Bolig.IN #3 #VANLIFE: moderne minimalisme Soveværelse: Sommer / Vinter RETRO KØKKEN: Amerikansk DINER Min farmors gamle stol 'Tarzan' kastede en terning: nu flytter han til Ecuador Fra bylejlighed til bofællesskab Kalabas fra mit bryllup i Tanzania Mit liv er blevet rigere